Opština Bela Crkva od Pokrajine dobila donaciju lekova

Autor :  Mar 29, 2019

Opština Bela Crkva dobila je donaciju u vidu lekova od Pokrajinskog sekratarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević izvršio je primopredaju lekova Domu zdravlja „Bela Crkva“.

- U pitanju su lekovi u vrednosti do 5000 evra koju su dobijeni preko sufinansiranja pogona novih tehnologija, koje finansira Pokrajinska vlada. Danas ćemo izvršiti primopredaju lekova i svi naši sugrađani, korisnici usluga belocrkvanskog Doma zdravlja dobiće ove lekove potpuno besplatno,  rekao je predsednik opštine Darko Bogosavljević.

Član opštinskog veća resorno zadužen za oblast zdravstva dr Emina Minić, kao lekar opšte prakse svakodnevno je u kontaktu sa velikim brojem korisnika usluga zdravstvene zaštite, istakla je značaj ove donacije.

- Lekovi će veoma značiti pacijentima koji su lošeg materijalnog stanja, posebno pacijetima obolelim od kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih bolesti jer ima dosta lekova koji se koriste u terapiji baš za ove bolesti, kaže dr Emina Minić.

Direktorica Doma zdravlja „Bela Crkva“ dr Slađana Lacmanović istakla je zahvalnost i Pokrajinskog Vladi i opštini Bela Crkva za ovu donaciju.

- Ovi lekovi pomoćiće našim sugrađanima u njihovom lečanju, a olakšaće i rad lekara, biće podeljeni potpuno besplatno, bez ikakvog učešća i participacija korisnicima usluga našeg Doma zdravlja“ – rekla je dr Lacmanović.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30