Osniva se odeljenje za IT u "Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi"

Autor :  Jun 04, 2018

Ukupno 71 gimnazija u Srbiji izrazila je želju da otvori specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo, među njima je i “Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola” kojoj je odobreno odeljenje sa 20 učenika.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo je 1260 mesta za upis u odeljenja za IT u celoj Srbiji, za sada je poznato da se za pripreme za polaganje prijemnog prijavilo 2775 svršenih osnovaca.

Pripreme za prijemni ispit koji će se polagati 3. juna u Zrenjaninu, u Belocrkvanskoj gimnaziji traju od početka maja meseca.

- Od malena sam zainteresovan za računare. Programiranje mi se veoma dopada, zbog toga želim da upišem ovaj smer. Do sada sam uradio razne prezentacije i aplikacije za školu, kaže Luka Starović.

- Računar koristim već dugo i to ne samo za zabavu. Na pripremama za prijemni puno toga sam naučio i nadam se da ću položiti i ostvariri san, rekao je Vojin Žurka.

- Odeljenje za IT koje pripada gimnazijama bilo u ogledu prošle godine. Ove godine smo iskoristili priliku i prijavili se, paralelno smo radili i na pripremama još jednog kabineta za informatiku. To je odeljenje za posebno talentovane učenike, prijemni će se polagati po posebnim kriterijumima. Učenici su svakog dana u našoj školi na pripremama, rade se zadaci srednjeg i naprednog nivoa sa profesorkama informatike i ekonomske grupe predmeta. Za prijemni se prijavilo 26 učenika, nadamo se da će biti uspešni. Naša škola će upisati kao i ranije i jedno odeljenje gimnazije opšteg smera i jedno odeljenje ekonomskog smera, kaže Mirjana Pančić Bužek direktorka „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30