"Noć muzeja" u Beloj Crkvi

Autor :  Maj 18, 2018

Ustanove kulture, škole, udruženja i Kancelarija za mlade opštine Bela Crkva kao nosilac i ove godine će biti deo nacionalne manifestacije „Noć muzeja“ sa čak 9 postavki i performansa. U Beloj Crkvi posetiocima će biti na raspolaganju sedam lokacija, dok će u naseljenim mestima Češko Selo i Kruščica biti po jedna izložba i performans.

Jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture se u Srbiji održava petnaesti put. Ove godine tema nosi naziv Pobede i pobednici jer ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata.

Cilj manifestacije je obeležavanje nekih ličnih, intimnijih i humanih pobeda, kao i nadmašivanje sebe samog. Upravo te pobede u životu, umetnosti, kulturi, nauci, su one najvažnije pobede koje će se predstaviti posetiocima u Beloj Crkvi.

- Kao organizatori i nosioci manifestacije i ove godine smo imali obimne pripreme, ali sam zadovoljna saradnjom sa školama i ostalim učesnicima. Mislim da će posetioci biti zadovoljni jer je ponuda veoma raznovrstna. Moram posebno da se zahvalim srednjim školama i učenicima, jer je čak 30 njih pristalo da volontira u toku manifestacije, kaže Milica Knežević koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva.

Crteži Vase Dolovačkog u Narodnoj biblioteci, skeč “Kako je Bosa postala glavni inspektor” u holu Tš “Sava Munćan“, Izložba maketa brodovaAleksandra Šajića u Beloj galeriji, Umetnički performans u Etno muzeju Čeha u Češkom Selu i u Kruščici pod nazivom „Tragovi predaka“, izložba “Junakinje i junaci” Bogdana Jovanovića u Sali “Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole”, Interaktivna radionica sa posetiocima „Čarobni glas Melanije Bugarinović“ u Školi plus, “Ptice i leptiri Bele Crkve” u Omladinskom klubu KZM, izložba starovremenskih motocikala u prostorijama MK “Bikers” u ulici Vojske Jugoslavije i izložba “Podvodni svet belocrkvanskih jezera” u holu Tš “Sava Munćan” moći će da se vide u noći 19. maja.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31