Evropsko prvenstvo u mažoro plesu biće održano u Sokobanji

Autor :  Apr 24, 2018

Evropsko prvenstvo u mažoro plesu biće održano u Sokobanji u septembru. Prvu organizaciju na Evropskom novou u Srbiji Sokobanja je dobila na insistiranje i zahvaljujući rezultatima KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ i člana Nadzornog odbora EMA Dejana Đurića.

U Sokobanji su Ugovor o organizaciji EP u mažoro plesu potpisali Alen Šćuric predsednik Evropske mažoret asocijacije i Isiror Krstić predsednik opštine Sokobanja, koji će biti i predsednik organizacionog odbora za EP.

- Bela Crkva nema prostor na kom bi moglo da se održi ovo takmičenje, pa smo u decembru prošle godine predložili rukovodstvu opštine Sokobanja da preuzmu organizaciju u cilju afirmacije banjskog turizma u Srbiji. Domaćini su već prilikom potpisivanja Ugovora pokazali izuzetno gostoprimstvo, čak su i započeli neke od infrastrukturnih radova. Veoma sam ponosan zbog toga što smo mažoretkinje i ja uspeli da našoj zemlji obezbedimo oko 2000 turista, što mažoretkinja, što navijača. Aktivno ćemo učestvovati u realizaciji, nadam se da će se naše mažoretkinje i ovog puta naći na pobedničkom postolju, rekao je Dejan Đurić predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ i član NO EMA.

- I pored infrastrukturnih nedostataka opština Sokobanja izabrana je za domaćina ovogodišnjeg jubilarnog Evropskog prvenstva jer je dala garancije da će biti otklonjeni. Dogovorena je prenamena sportske dvorane izgradnjom tribina, i na taj način, Sokobanja je ispunila sve uslove organizatora takmičenja i sve podredila njegovoj organizaciji. Prednost Sokobanje je sam centar mesta, jer će omogućiti da se nakon dužeg niza godina, održi defile na otvorenom u okviru ovog Evropskog prvenstva, rekao je Alen Šćuric predsednik EMA.

- Organizovanje ovog prvenstva predstavlja veliku čast, ali i obavezu. Predstavnici opštine Sokobanja učiniće sve da takmičenje protekne u najboljem redu, a ovaj međunarodni događaj doprineće promociji Sokobanje i ovog dela Srbije. Već naredne nedelje ćemo početi da tražimo mogućnost da se prilazni putevi dovedu u bolje stanje što će znatno uticati na kvalitet organizacije takmičenja, istakao je Isidor Krstić predsednik opštine Sokobanja.

Rukovodstvo opštine Sokobanja želi da se i u njihovom mestu osnuje mažoro tim, u čemu će pomoći KUD “Belocrkvanske mažoretkinje”.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31