Članci poređani po datumu: Ponedeljak, 10 Septembar 2018

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, i ove godine održava se republička akcija „Dan pešačenja u Srbiji“.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 10 Septembar 2018 08:28

Završeno ovogodišnje "Leto u parku"

Manifestacija „Leto u parku“ počela je krajem juna meseca i trajala je sve do 1. septembra. Tokom protekla dva meseca, park je iz večeri u veče bio prepun mališana i onih nešto starijih.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 10 Septembar 2018 08:27

Festival "Na sopstveni pogon" i u Beloj Crkvi

Jednomesečni festival nezavisne kulture „Na sopstveni pogon“ (NSP), četvrto izdanje, pod sloganom „Novi prostori kulture“ počeo je 2 septembra. Brojni programi koji očekuju publiku u više od deset gradova u Srbiji okupiraju javne prostore, istražuju nove domete savremenih umetničkih praksi, pozivaju na dijalog u zajednicama i postavljaju pitanja, zajednički tražeći odgovore.

Ovoga puta, članice Asocijacije Nezavisne kulturne scene Srbije (NKSS) realizuju programe u partnerstvima s drugim organizajama i pojedincima, ustanovama kulture, lokalnim akterima i svojom publikom.

Poseban deo programa čine radionice koje publiku pozivaju na direktno učešće, otkrivajući nam manje poznata mesta kulture u našoj zemlji.

„Agora Art Action“ je nezavisna umetnička akcija koju su 2013. godine pokrenuli umetnici Dragana Branković i Nenad Bračić. Sva dešavanja se realizuju u prostoru napuštene fabrike nameštaja „Pobeda“ u Beloj Crkvi.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 10 Septembar 2018 08:25

Spektakl za najmlađe u Gradskom parku

U okviru manifestacije „Leto u parku“, pred samu završnicu, po drugi put su nastupili „Haos animatori“ iz Novog Sada.

Objavljeno u Vesti