Članci poređani po datumu: Petak, 04 Maj 2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije  je na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda o mogućim vremenskim nepogodama za područje Republike Srbije 5. i 6. maja,  izdalo upozorenje za javnost.


U subotu i nedelju, očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa velikom količinom padavina, jakim vetrom i gradom.
 

Štab za vanredne situacije na teritoriji grada i naseljenih mesta, preduzeće sve aktivnosti u sprovođenju operativnih i preventivnih mera na zaštiti od mogućeh poplava i u saradnji sa nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama preventivno će obići kritične lokacije.

Preduzeće se mere na otklanjanju uočenih nedostataka.i sprečavanju mogućih zagušenja proticajnih profila na vodotokovima drugoga reda, kao i na kritičnim lokacijama na atmosferskoj kanalizaciji i kanalima za odvođenje atmosferskih voda.

 
 
Objavljeno u Vesti

Nemanja Radovanlija je pre tri godine odlučio da se zbog vaterpola preseli u Kragujevac i tamo nastavi školovanje.

Objavljeno u Vesti

Prema prognozi meteorologa narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinama.


RHMZ je za subotu i nedelju izdao upozorenje, pošto se ponegde očekuje lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa velikom količinom padavina, jakim vetrom i gradom.

Temperatura do nedelje iznad prosečnih vrednosti, od nedelje u manjem padu.

Pogledajte prognozirane vremenske prilike za ovaj deo južnog Banata:

vreme maj ev 2018 45188887

 
Objavljeno u Vesti

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i Agencijom UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a uz podršku Delegacije EU u Srbiji, realizuje projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji“.


U okviru ovog programa, koji finansira Evropska komisija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) II, u ukupnoj vrednosti od dva miliona evra, raspisana su tri javna poziva za podnošenje projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena za ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge. 

Kroz IPA program biće podržano najmanje deset projekata širom Srbije, a vrednost dodeljenih grantova biće između 20.000 i 30.000 evra.

Ovi projekti će doprineti sprovođenju Nacionalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost od 2016. do 2018. godine, u tri programske oblasti: žene na tržištu rada, žensko preduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena na selu.

Pravo učešća na konkursu imaju samo ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge koje imaju znanja i dokazano iskustvo u radu u domenu rodne ravnopravnosti i ekonomskog osnaživanja žena.

Predloženi projekti će trajati najmanje godinu, a najduže dve godine.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 27. maj, a dodatne informacije o samom pozivu, kao i o dokumentaciji za prijavljivanje, nalaze se na veb-sajtu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, objašnjava se u saopštenju.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Objavljeno u Vesti