Članci poređani po datumu: Petak, 18 Maj 2018
Petak, 18 Maj 2018 15:02

Ples maturanata u Beloj Crkvi

U Beloj Crkvi Kadril je plesalo više od 230 maturanata osnovnih i srednjih škola.

Objavljeno u Vesti

Udruženje proizvođača sredstava za zaštitu bilja u Srbiji ( SECPA) uspostavilo je sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja u Srbiji-SECPA EKO MODEL, u kome, u saradnji sa Poljoprivrednim savetodavnim stručnim službama, lokalnim samoupravama i ovlašćenim operaterom, organizuju akcije sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja kompanija:Adama,BASF,Bayer,Belchim i Syngenta.

Objavljeno u Vesti

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju  u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju organizuje Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u  Opštoj bolnici Vršac   u nedelju, 20. maja, od 8 do 16 časova.


U prizemlju nove zgrade Opšte bolnice Vršac biće organizovani besplatni  kardiološki pregledi (koji uključuju EKG, merenje pulsa i krvnog pritiska), dermatološki pregledi (pregled mladeža dermatoskopom) i laboratorijsko uzimanje holesterola i triglicerida.

Pacijenti koji imaju potrebu za laboratorijskim analizama holesterola i triglicerida potrebno je da ne unose hranu 12 časova pre vađenja krvi.   

Pregledi su besplatni,  a na njih imaju pravo svi osigurani, ali  i oni pacijenti bez zdravstvenog osiguranja  odnosno overene zdravstvene knjižice.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom poziva građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Objavljeno u Vesti

Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja usmerena ka povećanju bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda sprovodi se u svim osnovnim školama u opštini Bela Crkva. Resursima i kadrovski su akciju podržali Sekcija za bezbednost saobraćaja tehničke škole “Sava Munćan” i UG “Srpska policijska unija”.

Objavljeno u Vesti

Belocrkvanki po rođenju i u duši Danijeli Božičković Radulović, nije bilo teško da kolege iz Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića „nagovori“ da turneja po Srbiji počne iz mesta iz kog je ona potekla i krenula u svet. Ansambl je odličnom glumom oduševio publiku i potpuno zasluženo bio nagrađivan alpauzima.

Objavljeno u Vesti
Petak, 18 Maj 2018 09:15

"Noć muzeja" u Beloj Crkvi

Ustanove kulture, škole, udruženja i Kancelarija za mlade opštine Bela Crkva kao nosilac i ove godine će biti deo nacionalne manifestacije „Noć muzeja“ sa čak 9 postavki i performansa. U Beloj Crkvi posetiocima će biti na raspolaganju sedam lokacija, dok će u naseljenim mestima Češko Selo i Kruščica biti po jedna izložba i performans.

Jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture se u Srbiji održava petnaesti put. Ove godine tema nosi naziv Pobede i pobednici jer ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata.

Objavljeno u Vesti

Projekat "Festival of Mind" je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, u saradnji sa Mensom Srbije i Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžment FIMEK. Učenici Tš “Sava Munćan” učestvuju svake godine i uvek su bili u finalu.

Objavljeno u Vesti