Članci poređani po datumu: Sreda, 16 Maj 2018

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini.


Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, podsticanjem razvoja i unapređivanjem primarne biljne i stočarske proizvodnje.

Cilj ovog konkursa jeste demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

Više o konkursu možete saznati: OVDE

Objavljeno u Vesti

Pobedom u prvom kolu Banatske lige jug za 2018. godinu u šahu, šahisti šah kluba „Bora Kostić“ Vršac najavili su da će i ove godine voditi jednu od najzapaženijih uloga u ovom takmičenju i  biti najveći pretendent na osvajanje novog pehara lige.


Vrščani su u prethodnoj sezoni 2017. osvojili prvo mesto u svojoj grupi jug Banatske lige a zatim i pobedama u play off delu takmičenja sa pobedničkim ekipama iz grupe sever osvojili prvo mesto u ukupnom takmičenju Banatske lige i za to od ŠSV dobili u trajno vlasništvo pehar.

Tom prilikom su ostvarili pravo na prelazak u viši rang takmičenja – II ligu Srbije grupa Vojvodina ali su od tog takmičenja odustali iz finansijskih razloga i prepustili to pravo drugoplasiranoj ekipi Banatske lige – ekipi „Bata Ćosić“ iz Opova.

Rezultate Prvog kola možete pročitati: OVDE

Sledeće kolo, kako je najavljeno, na programu  je u nedelju 20. maja od 10 časova, kada se sastaju:

1.  ŠK Radnički Kovin – ŠK Banatski Karlovac
2.  ŠK Kovačica –  ŠK PAŠK Pančevo
3.  ŠK Sloga Plandište  – ŠK Unirea Ritiševo
4. ŠK Bora Kostić Vršac  –  ŠK Bela Crkva
5.  ŠK Bora Ivkov Banatsko Novo selo  –  ŠK Alibunar

 
 
 
Objavljeno u Vesti