Članci poređani po datumu: Utorak, 06 Novembar 2018

Privredna komora Srbije (PKS) uputila je Javni poziv kompanijama koje posluju na teritoriji Srbije da se prijave za učešće u akciji "Prijatelj porodice", čiji je cilj podrška populacionoj politici Vlade Srbije.


Akciju "Prijatelj porodice", zajednički organizuju Privredna komora Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao doprinos aktivnostima Vlade Srbije na polju populacione politike, sa namerom da se u poslovnoj zajednici podstakne usklađivanje porodičnog i poslovnog života.

Poziv je otvoren do 19. novembra, a proglašenje najboljih planirano je krajem ove godine.

Za priznanje „Prijatelj porodice 2018“ kompanije konkurišu dobrom praksom i standardima koje primenjuju u usklađivanju rada i roditeljstva, saopšteno je iz PKS.

Kandidati se prijavljuju popunjavanjem upitnika, elektronskim putem, na sajtu akcije „Prijatelj porodice“ – www.prijateljporodice.rs odgovaraju na oko 60 pitanja, kojima se opisuje praksa i rezultati usklađivanja rada i roditeljstva.

Priznanje će poneti preduzeća, koja su uz dobre poslovne rezultate, izgradila porodično – prijateljsko okruženje i imaju najbolje primere prakse, na osnovu pet grupa kriterijuma.

Među njima su tržišno – finansijski pokazatelji poslovanja, usvojeni standardi i praksa u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, rezultati u oblasti usklađivanja rada i roditeljstva, percepcija stručne javnosti, potrošača i samih zaposlenih, ocene stručnog žirija.

Izbor najuspešnijih obavlja se u tri kategorije- malih i srednjih preduzeća, velikih preduzeća i javnih preduzeća/većinski državna preduzeća. Kompanije imaju mogućnost i da na sajtu akcije postave promotivni tekst i logo kompanije, kako bi se predstavili potrošačima i eksternoj javnosti. 

U žiriju za nagradu „Prijatelj porodice“ biće predsednik PKS Marko Čadež, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar privrede Goran Knežević, v.d. direktora Televizije SrbijeIlija Cerović, i savetnik predsednika PKS Mihailo Vesović.

Izvor. Tanjug.rs 

Objavljeno u Vesti
Utorak, 06 Novembar 2018 11:56

RHMZ: Stiže blago zahlađenje

Prema najavama meteorologa i narednih dana očekuje nas toplo vreme za ovo doba godine. Prognozirane dnevne temperature kretaće se u intervalu od 18 do 23 stepena.


Duvaće slab i umeren, jugoistočni, u košavskom području i jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno i olujni vetar.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), najniža temperatura od četiri do 11.

Do četvrtka u košavskom podrucju vetrovito sa jakim, na jugu Banata povremeno olujnim jugoistočnim vetrom, povremeno sa slabom sipećom kišom.

U četvrtak i petak sa jugozapada se očekuje prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom uglavnom u centralnim i južnim krajevima. 

Pogledajte prognozirane vremenske prilike za ovaj deo južnog Banata u nerednih sedam dana:

nov292018vejbvremegre

 
 
Objavljeno u Vesti