Dečja nedelja u OŠ "Dositej Obradović"

Autor :  Okt 09, 2017

U okviru Dečije nedelje a u čast velikog jubileja – obeležavanje trista godina od osnivanja Bele Crkve učenici III 2 iz OŠ „Dositej Obradović“ , sa svojom učiteljicom Jasminom Turturea, u prisustvu brojnih gostiju, održali su javnu prezentaciju istraživačkog rada na temu : „ Bela Crkvo u srcu te nosim.“

Naša Bela Crkva je neispričana priča. Učenici su u parovima napravili na plakatima svako svoju priču, uz pomoć učiteljice i roditelja. Posvetili su ceo mesec septembar ovom istraživačkom radu. Pored redovnih časova, posećivali su i biblioteku, koristeći internet štampali zanimljive slike i svako na svoj način zabeležili važne podatke o Beloj Crkvi i fotografije na kojima su istaknute njene prirodne lepote.

Sa puno žara i elana devetogodišnjaci su se utrkivali ko će izneti više zanimljivih podataka o svom rodnom kraju, čije će slike izazvati veće oduševljenje na licima prisutnih i čija će ih priča najviše zainteresovati. U mnoštvu fotografija i tekstova, pokazali su bogato znanje o dalekoj istoriji Bele Crkve, od samog osnivanja 1717. pa do danas. Iskoristili su i posebnu priliku da se pohvale da su ove godine na Belocrkvanskom karnevalu osvojili I za najbolju dečiju grupu ( učenici III 1 i III 2 ) i da su za nagradu putovali na Leskovački karneval, Karneval brodova u Beogradu i na Grožđebal u Vršcu. Argumentovali su tu činjenicu predivnim fotografijama i preneli divna iskustva.

skola2017dnbcokt

Učešće u javnom času uzeli su i stariji drugari iz Đačkog parlamenta škole sa kratkim referatom, kao i vršnjaci iz III 1 razreda sa učiteljicom Mirom Gašić, koji su otpevali poznatu pesmu o Beloj Crkvi : „ Poletela dva goluba bela... „

Raduje prisustvo i podrška stručnih saradnika i rukovodstva škole, koordinatorke Kancelarije za mlade Marine Stanić kao i kolega sa starijim učenicima.
Sa ovog nadasve neobičnog i interesantnog časa prenela se poruka: Bez zavičaja bili bi kao ptica bez gnezda, bez njega život imao smisla ne bi, u srcu nam sijaš kao zvezda – ma gde bili, vratićemo se tebi!
Bela Crkvo u srcu te nosim!

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31