Takmičenje pobednika kulinarskih manifestacija u Jasenovu

Autor :  Okt 04, 2017

U vreme kada Bavarci održavaju Oktobar fest u Minhenu, Jasenovčani organizuju svoju manifestaciju pod istim nazivom. Nemci ispijaju ogromne količine piva, a kulinari u Jasenovu za sebe i goste pripremaju razne specijalitete i to petu godinu za redom, a prvi put na izuzetnom prostoru plaže Gat u organizaciji mesne zajednice.

Gulaš, pasulj i riblja čorba kao takmičarske discipline, a za one koji ta jela ne vole “našlo” se i prase na ražnju, meso divlje svinje ispod sača, i naravno roštilj. Učestvovala je 31 ekipa iz Jasenova I okoline, a oraganizacioni odbor očekivao je kao i svake godine kvalitetna jela, jer su takmičari već pobeđivali na ostalim kulinarskim manifestacijama u opštini.

Posmatrači i novinari su pomno pratili pripremu spacijatiteta, degustirali, raspitivali se, ali ništa nisu saznali! Odgovori učesnika bili su raznovrsni, ali se svode na jedan.

– Neka svako radi svoj posao, mi smo tu da kuvamo, a vi da uživate, nema otkrivanja “malih” tajni jer one su nam donele pobedu na ostalim takmičenjima!

Žiri je imao težak zadatak, ocenjivali su ukus, boju i gustinu. Riblju čorbu je kuvalo devet ekipa, prvu nagradu osvojila je ekipa “Marko-Marko” izVršca. Drugi su bili “Boemi” iz Straže, treći “Telekom” Dupljaja a četrvrta je bila ekipa iz Jasenova. Za najbolji pasulj takmičilo se osam ekipa. Najukusniji pasulj skuvala je ekipa “Nadevak” izJasenova, drugoplasirana je bila ekipa ”Profiribari”izVršca. Treći i četvrti su bili “Telekom”Dupljaja i “Podrum Janošev” Jasenovo. U kuvanju gulaša snage je odmerilo čak 15 ekipa, a nagrade su primili “Titko i drugari LBA Vršac” iz Vršca, drugi su bili jasenovački lovci, treći “Sanelatrans” Dupljaja i četvrta, ekipa “Fazan” izJasenova.

Turistička organizacija opštine Bela Crkva imala je na Oktobar festu štand, kako bi domaćine i goste informisali o tursitičkim potencijalima opštine i manifestacijama koje organizuju i na kojima su učestvovali u ovoj godini.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31