Ekstremni sport Ersoft oživeo šumarke oko Jasenova

Autor :  Sep 29, 2017

U organizaciji Ersoft tima „BC Voriors”, ovih dana je u Jasenovu kod Bele Crkve održan međunarodni otvoreni trening pod nazivom „Operacija Gat“.

Izazov ovog ekstremnog sporta okupio je oko 60 igrača, uz članove belocrkvanskog kluba i goste iz Smedereva, Novog Sada, više beogradskih klubova, Sremske Mitrovice, ali i Podgorice i Zvornika. Reč je o modernom borbenom sportu u kojem učesnici eliminišu suparnike pogađajući ih ersoft plastičnim kuglicama iz odgovarajućih replika oružja.

Postoje razni žanrovi ovog sporta, a najpopularniji su vojna simulacija, igranje u urbanim uslovima, takmičenje u taktičkom gađanju, i igranje uloga uživo. Predsednik belocrkvanskih „Voriorsa” Goran Bilevski kaže da je ovo ozbiljna igra:

"Kroz ersoft mladi nauče timski rad, orijentaciju u prirodi, komunikaciju, stiču kondiciju, jačaju volju. To nije samo igra, to je veština gde se okupljaju timovi i takmiče se kroz razne zadatke. Koristimo verne kopije pravog oružja iz kog se puca uz pomoć vazdušnog pritiska koji se oslobađa putem proste mehanike. Ispaljuju se plastične kuglice koje dostižu domet od 30 do 80 metara. Sve zavisi od ambicija ko šta želi i kakvu pušku ima. Ersoft nije puko nosanje puške u vojnom odelu, to je fer plej igra. Ono što mnogi ne shvataju je da postoje pravila koja se ne smeju kršiti. Prvo pravilo je nošenje zaštitnih naočara. Drugo pravilo je međusobno poštovanje ili kao što rekoh fer plej igra", ističe Goran Bilevski.

On dodaje da su dobra i fer-plej igra, kao i lepo druženje prepuno šala, smeha i priča sa treninga uz bogat roštilj i piće, obeležili su ovaj skup u Jasenovu.

Inače, belocrkvanski „Voriorsi” održavaju treninge svake nedelje, a otvoreni su za sve one koji bi želeli i sami da se oprobaju u ovom sportu. Uslov je da kandidati moraju imati 18 godina, a kako ovde ističu, mogu se prijaviti i pripadnice lepšeg pola.

izvor: Dnevnik.rsa, V. H. / Foto: Iz replika pravog oružja ispaljuju se plastične kuglice dometa 30 do 80 metara

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31