Građani Bele Crkve osvojili ček od 20.000 evra

Autor :  Jul 27, 2017

Opština Bela Crkva četvrta je u Srbiji po broju poslatih računa u nagradnoj igri „Uzmiračun i pobedi“.Stigle su i nagrade koje su stanovnici opštine osvojili za svoje mesto, ček na 20.000 evra uručio je Branko Ružić Ministar državne uprave i lokalne samouprave Darku Bogosavljeviću predsedniku opštine Bela Crkva.

Sredstva će po odluci građana biti uložena u izgradnju dečijeg igrališta u gradskom parku, u kom se nalazi i druga nagrada, wi-fi drvo i zona besplatnog interneta.

-Želim da čestitam žiteljkama i žiteljima opštine Bela Crkva koji su pokazali visoku svest o tome koliko je važno boriti se sa sivom ekonomijom, poreskom utajom, uvoditi stvari u red ozdraviti ekonomiju i dovesti do fiskalne konsolidacije. Ova nagradna igra je samo jedan model kako možemo da podignemo tu svest. Imate podatak da je samo u prvom kvartalu ove godine 47% više pritužbi na neizdavanje fiskalnih računa i slipova, što govori da se zaista podiže svest o potrebi ozdravljenja čitavog fiskalnog sistema.

U ovom parku koji datira iz 1850.godine pravimo simbiozu drevnog i modernog sa wi-fi zonom i dečijim igralištem. Ovo je samo segment delovanja Vlade Srbije na slamanju sive ekonomije koja je kancer koji odnosi 2-3 milijarde iz našeg budžeta koji pune i privreda i građani. Kada imate puni budžet onda je mnogo lakše da podastrete sve funkcije države, praktično svakom krajnjem korisniku I to je obaveza ove Vlade I svake buduće Vlade Srbije i mislim da idemo krupnim koracima napred, istakao je Branko Ružić Ministar državne uprave i lokalne samouprave.

-Građani koji su učestvovali nisu imali samo sopstvenu korist, već su doprineli celoj opštini. Igralište i besplatni internet u parku su šire govoreći značajni za sve, a razvoj opštine je naš prioritet kome ćemo i u budućnosti biti posvećeni. Borba protiv sive ekoomije znači ne samo ovo što smo sada dobili, več bolje škole, bolnice, bolje uslove za život svih nas.

Puno je dece i odraslih u ovom parku koji će moći kvalitetnije da provode svoje vreme. Za dodatni sadržaj-novo igralište za decu možemo da zahvalimo svim stanovnicima opštine koji su učestvovali u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”. Zahvalni smo Premijerki Ani Brnabić, nekadašnjoj Ministarki DULS i NALED-u koji su pokrenuli nagradnu igru. Nadam se da će biti još sličnih akcija u kojima će građani moći da učestvuju i odlučuju o realizaciji nagrada, rekao je Darko Bogosavljević

Menadžer za razvoj u Naled-u, Višnja Račić rekla je da se na primeru opštine Bela Crkva vidi kako plaćanje poreza utiče na kvalitet života građana na lokalu i istakla da država godišnje previše gubi zbog sive ekonomije.

-Ovu zonu može istovremeno da koristi do 300 ljudi, sa minimalnom brzinom prohoda od jedan mb u sekundi, što je dovoljna brzina za normalno korišćenje interneta“, rekao je RadeJakšić director sektora za izgradnju infrastrukture u kompaniji “Telekom Srbija”.

Gosti su imali priliku da u okviru manifestacije “Vesela varoš” vide rukotvorine belocrkvanki iz udruženja “Vredne ruke Bele Crkve” i “Mustre” I uživaju u nastupu muzičara u muzičkom paviljonu, I nisu štedeli pohvale zbog vikend manifestacije koja turistima I belocrkvanima tokom celog leta pruža besplatnu zabavu u organizaciji TO i Centra za kulturu.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31