Auto-kamp Belocrkvanska jezera za sezonu zaradi do milion dinara

Autor :  Jul 24, 2017

U razvijenim zemljama godišnje se u kampovima ostvari prihod veći od 20 milijardi evra. U Srbiji u poređenju sa mogućnostima koje ima, ta zarada je zanemarljiva. Ipak, kažu u resornom ministarsvu, sve je više zainteresovanih i domaćih i stranih turista za kampovanje u Srbiji. Kako bi više kamp prikolica kružilo našom zemljom, planiraju se i veća ulaganja u ovaj vid turizma. Potencijali za razvoj kampinga su nemerljivi, posebno na obalama jezera, u banjama i na planinama.

Na obali jezera Auto-kamp Belocrkvanska jezera, 72 kućice na hektaru i po zemljišta za sezonu zarade do milion dinara.

-  Imam konstatno barem deset na čekanju prikolica. Ljudi koji dolaze u Belu Crkvu mahom su iz Beograda, Pančeva, Zrenjanina, Novog Sada, kaže Sava Stefanov, direktor JP "Belocrkvanska jezera".

Kamp Belocrkvanska jezera ima tradiciju dugu već dve decenije. Pored njega na Vračegajskom jezeru postoje još dva kampa koji u sezoni ugoste i do 1.000 turista.

Na ulazu u kamp "Oaza" srećemo nove turiste. Treći put dolaze da kampuju u Beloj Crkvi.

"Gugl" mapa usmerila je kampere iz Belgije u Srbiju.

- Ima dobre ocene, pa smo hteli da probamo, veoma nam je udobno, imamo sve što nam je potrebno, kaže turista.

Osim tople vode za tuširanje, uslužne struje, kuhinje, gostima je na raspolaganju i bežični internet, mašina za veš, bioskop na otvorenom.

- Tek posle treće godine kamp je u mogućnosti da plaća dve osobe, u mogućnosti smo da ne dajemo novac iz džepa i sada kamp može samo da napreduje, objašnjava Branko Pilić iz kampa "Oaza".

Izvor: rts.rs

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31