Prva internacionalna sezona Dušana Talaje

Autor :  Jul 05, 2017

Vatrpolista iz Bele Crkve Dušan Talaja na zasluženom je odmoru nakon naporne sezone sa turskim prvoligašem VK „Kinaliada“. Cilj zbog kog je angažovan-plasman u plej off je postignut, a hoće li Dušan produžiti ugovor ili se odlučiti za neki drugi klub znaćemo krajem leta. Do tada, treninzi i rad sa spasiocima jer nema pravo da igra za VK „Jezero“.

Pre godinu dana dvojica tadašnjih igrača VK „Jezero“ najavili su angažman u inostranstvu, i to i realizovali. Miljan Đurić igra za VK „ Marsa Skala“ na Malti, a Dušan se rasterećen vratio iz Istanbula jer je klub ostvario cilj zacrtan za prošlu sezonu.

- Prvih meseci upoznavao sam saigrače, način rada u klubu i Istanbul. Sezonu smo odigrali odlično, ostvarili plasman u plej off i ispisali istoriju kluba, jer je to do sada najveći domet VK „kinaliada“. Sa 52 gola bio sam drugi strelac u klubu, bolji od mene bio je samo Čavić iz Bečeja, on i trener Stevan Unković puno su mi pomogli u Istanbulu. Zadovoljstvo mi je što sada radim sa spasiocima i imam priliku da pomognem. Bio sam presrećan kada sam saznao da me je Sportski savez Bele Crkve proglasio sportistom godine, i najteže mi pada to što neću moći da igram za VK „Jezero“ letnju ligu, kaže Dušan.

Mlađi juniori VK „Kinaliada“ bili su na pripremama u Beloj Crkvi i bili začuđeni i oduševljeni zelenilom i činjenicom da se trenira u jezeru. Dušan je ponosan na to što su zadovoljni otišli nazad u Istanbul kao i njegovi saigrači posle gostovanja u Beogradu.

- Trener nas je nekoliko puta u toku zime dovodio u Beograd, da moji sigrači osete kako se trenira i igra u prvoj zemlji vaterpola, ponosno kaže Dušan Talaja.

- Klincima iz Bele Crkve bio je uzor i ranije, a sada jedva čekaju da treniraju sa njim. Dušan je pravi prvoligaški centar, igrač koji ne samo da odlično igra, već je i snalažljiv i može da se uklopi u bilo koju ekipu, kaže nekadašnji klupski drug Aleksandar Pejčić.

Rukovodstvo VK „Kinaliada“ želi da produži ugovor, Dušan je raspoložen da se vrati uIstanbul, ali se zagonetno smeška i kaže da ima i drugih ponuda iz inostranstva.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31