Muzički paviljon u Beloj Crkvi - letnja pozornica

Autor :  Jul 03, 2017

U toku leta muzički paviljon u Beloj Crkvi postaje pozornica za različite izvođače od dana zatvaranja Karnevala pa do kraja sezone vikendom se svima koji to žele priušti besplatno uživanje u muzici.

Ove godine sezona je otvorena na zadnji dan Karnevala, nastupima hora OŠ ”Žarko Zrenjanin”, gitarista Kiza i klinci i tria “Sensartika” koncertom “Fauna Sakra”.

Iz godine u godinu muzički paviljon u gradskom parku u Beloj Crkvi posećuje sve više izvođača i publike, a sadrćaji su dostupni publici i danju i noću.

Ideju da se ovom mestu vrati prvobitna namena pokrenuli su Centar za kulturu i Turistička organizacija opštine.

U novoj postavi tria “Sensartika” su muzičari Sonja Kalajić (violin, testera, kastanjete), Miloš Marić na gitari i Darko Armenski koji svira na klarinetu, saksofonu, gajdama i kavalu.

Program Fauna Sakra afirmiše ideje poštovanja i očuvanja životinjskog sveta, ali i inspiriše jednim novim eksperimentalnim zvukom koji briše granice između sveta prirode i sveta muzike, sveta iskonskih doživljaja i akademskih kategorija u nadi da takav pristup donosi slušaocima zapostavljenu radost simbioze čoveka i prirode.

Nesvakidašnji program u okviru kog je izvođena klasična i tradicionalna muzika pobrao je velike aplauze publike.

Muzičari mlađi i stariji pokazali su šta znaju, a publika je uživala na klupama, stolicama ili stojeći, jer takav događaj se ne propušta.

Posetioci muzičkog paviljona nisu krili oduševljenje, jer početak msezone obećava muzičko leto prepuno sadržajima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31