Belocrkvanske mažoretkinje i dalje prve u državi

Autor :  Jul 03, 2017

Na prvenstvu Srbije u mažoro plesu "Belocrkvanske mažoretkinje" odbranile tutulu prvakinja. Prvenstvo Srbije održano je u Senti, kadetkinje A sastava su osvojile drugo mesto, dok su juniorke A selekcije po četvrti put prvakinje Srbije.

Mažoro sport u Beloj Crkvi izuzetno ozbiljno se trenira već petu godinu, i isto tako ozbiljni rezultati se postižu kako u zemji, tako i na Evropskim šampionatima.

Nove koreografije za državno prvenstvo uče se od početka januara, vežbaju ne samo na treninzima, već i na brojnim nastupima na sajmovima i promocijama Bele Crkve, pa nije ni čudo da su uvek beloocrkvanke na pobedničkom postolju. Ove godine podvig je još veći jer su izmenjeni sastavi i kadetski i juniorski. Zlato i srebro oko vrata donele su cure iz Sente, i već vežbaju za Evropski šampionat koji će 8.-10.septembra biti održan u Laškom u Sloveniji.

-Devojke se raduju svaki put, bez obzira što za sobom imaju toliko uspeha. Nemoguće je ne biti prezadovoljan kada se radi sa ovakvom decom. U timu imamo ukupno 100 mažoretkinja, tako da za budućnost mažoro sporta u Beloj Crkvi ne treba brinuti. Čestitam i roditeljima koji su pravi partneri tokom cele godine, a veliki broj njih nas prati i bodri i na takmičenjima, tako je bilo i ovog vikenda u Senti. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi koja nam pomaže tokom cele godine, kaže Dejan Đurić, predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Da podsetimo, prvi put su juniorke A sastava učestvovale na Evropskom šampionatu u Brnu 2013.godine i osvojile 13.mesto u kategoriji štap, 2014. u istoj kategoriji osvojile su 10.mesto u Trgovištu u Rumuniji, 2015. u Francuskoj jedno šesto i dva sedma mesta u istoj kategoriji. Srebrnu medalju iz Trgovišta donele su za kategoriju šou, a iz Francuske bronzanu medalju za kategoriju mejs. Na 18. Evropskom šampionatu u mažoro plesu , održanom u Vinkovcima prošle godine osvojile su zlatnu medalju u kategoriji šou, srebrnu medalju u kategoriji mejs i zauzele 8.mesto u kategoriji štap.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31