Svečana karnevalska povorka u Beloj Crkvi

Autor :  Jun 26, 2017

Glavni dan Belocrkvanskog karnevala koji traje nedelju dana održan je juče, kada je opštinom prodefilovala karnevalska povorka na oduševljenje meštana, a pogotovo dece.

Najveća manifestacija ove opštine završava se danas, a od 19.30 časova posetioci karnevala moći će da uživaju u koncertu hora OŠ "Žarko Zrenjanin" i mladih gitarista u Gradskom parku, nakon čega će trio "Sensartika" održati koncert sa početkom u 21 čas.

Belocrkvani su nedelju dana uživali u izložbama, od kojih će "300 godina kroz reči i slike" na kojoj su se mogli videti razni dokumenti iz istorije ovog mesta, biti uvrštena u stalnu postavku Istorijskog arhiva.

Koncerti, večeri aforizama, karnevalski rok maraton, dečija karnevalska povorka, ali i vatromet obeležili su ovu manifestaciju, a internacionalna karnevalska povorka koja je počela juče u 18 časova protekla je u smehu i oduševljenju svih prisutnih zbog raznih kostima, ali i postavki koje su defilovale glavnom ulicom.

Osmeh se nije mogao sakriti na licima, a prema rečima gostiju, karnevalska povorka je iz godine u godinu sve bolja i maštovitija, te su se mogli videti i iglo, srednjevekovne dame, ali i gospoda sa perikama, veliki fazan i mnogo dece u karnevalskim odelima i haljinama.

Mnogi se slažu da je karneval u Beloj Crkvi i najveća manifestacija u regionu. Nedelju dana pravog uživanja u brojnim kulturnim i zabavnim programima, zbog toga su gosti iz Hrvatske došli već prvog dana, kako bi uživali i raznovrsnom programu.

Na karnevalu su učestvovali i gosti iz Italije, Rumunije, Češke, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, a publika je imala priliku da vidi i pobedničku masku Venecijanskog karnevala.

U Internacionalnoj karnevalskoj povorci bilo je 13 eksponata i 30 karnevalskih grupa iz Italije, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Prelepi kostimi, maske ikoreografije ostavljali su bez daha.

Pravi duh karnevala koji Bela Crkva čuva od 1828.godine FECC –Federacija evropskih karnevalskih gradova nagradila je dodelom specijalnih nagrada-medalja Darku Bogosavljeviću predsedniku opštine i Marjanu Aleksiću predsedniku SO Bela Crkva za zalaganje na podizanju kvaliteta manifestacije.

Bajkeri su tradicionalno doneli zastave karnevala do bine i tada je uz karnevalsku humnu krenula fešta koja je publici donela tri sata pravog uživanja.

Izvor: Dnevnik.rs, Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31