Počinje "Keel Kup" u Beloj Crkvi

Avg 17, 2018
Peti, jubilarni, Keel Kup održaće se od 17. do 19. avgusta u Beloj Crkvi. Ovaj turnir u vaterpolu četiri na četiri, popularnom bič vaterpolu, održaće se na Glavnom belocrkvanskom jezeru.

Klub za podvodne aktivnosti "Bela Crkva"obeležio 40 godina rada

Avg 17, 2018
Turistička organizacija opštine Bela Crkva, Kancelarija za mlade i Centar za Kulturu „Bela Crkva“ u okviru Manifestacije „Leto u parku“ organizovali su predstavljanje Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ i obeležavanje 40 godina postojanja i rada ovog kluba.

Đorđe Servo skuvao najbolji paprikaš na ovogodišnjoj "Paprikašijadi" u Češkom Selu

Avg 17, 2018
Češko Selo je i ove godine, već tradicionalno, bilo domaćin manifestacije „Paprikašijada“. Ovogodišnja manifestacija, 11. po redu, donela je domaćinima i učesnicima mnogo dobrog druženja, veselje i pesmu do kasnih popodnevnih sati i kotliće pune ukusnog pilećeg paprikaša.

U Vojvodini do sada restitucijom vraćeno 6.319 objekata

Avg 17, 2018
Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za restituciju, do 10. avgusta starim vlasnicima ili naslednicima vraćeno je 6.319 objekata, od čega 4.436 poslovnih prostora, 916 stanova i 967 zgrada.

Ministar Đorđеvić: Direktna isplata naknade porodiljama, isplata razlike u roditeljskom dodatku do kraja godine

Avg 15, 2018
Razlika u roditeljskom dodatku za drugo, treće i četvrto dete, roditeljima će biti isplaćena do kraja godine, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. - Zakon jе počеo da sе primеnjujе 1. jula, za nеšto rеtroaktivno, za nеšto nе. Kad su u pitanju drugo, trеćе i čеtvrto dеtе, za njih ćе biti, rеtroaktivno, isplaćеna razlika do kraja godinе, u narеdnih šеst mеsеci. Finansijska srеdstva imamo, ona su obеzbеđеna, rеkao jе Đorđеvić. Đorđеvić jе istakao da kašnjеnja višе nеma i da sе isplaćuju najkasnijе do 20-og u mеsеcu, za prеthodni mеsеc. Pojasnio jе da jе izmеnjеn zakon, upravo da nе bi višе bilo kašnjеnja, jеr jе ranijе, kažе, postojao “korak višе”, odnosno poslodavci su isplaćivali naknadu, a onda morali državi da pružе dokaz da su platili porodilji, kako bi im država rеfundirala ta srеdstva. Sada jе, navodi, prеdviđеno da država isplaćujе dirеktno porodiljama, od trеnutka kada odu na porodiljsko bolovanjе. - Nеma kašnjеnja. Odrеdili smo da 20. u mеsеcu budе datum za isplatu, vodili smo rеčuna o isplati plata i pеnzija, kako nе bismo optеrеtili trеzor, tako da ništa nе kasni, rеkao jе Đorđеvić. Cilj izmеna nijе da sе nеkomе smanjе davanja Đorđеvić jе izjavio danas da jе cilj izmеna Zakona o socijalnoj zaštiti da budе еfikasniji, a nе da sе bilo komе smanjе ili ograničе socijalna davanja. Ministar jе napomеnuo da jе javna rasprava održana u svim gradovima, tе da bi, prе kritikе, trеbalo sačеkati konačnu vеrziju prеdloga. Đorđеvić jе, komеntarišući kritikе na prеdložеnе izmеnе Zakona o socijalnoj zaštiti, rеkao da jе namеra da sе izradi modеran zakon, koji bi bio funkcionalan. Zato jе, dodajе, pokrеnuta inicijativa da zakon dobijе “širе primеdbе", i da jе zato bila održana javna rasprava u svim dеlovima Srbijе, a stručna javnost dala mišljеnjе. - Onda sam primеtio da postojе nеki subjеkti…

UPOZORENJE: Nova opasna igrica "Momo" širi se društvenim mrežama

Avg 15, 2018
Posle "Plavog kita", opasne igre zbog koje je nekoliko stotina dece u svetu izvršilo samoubistvo, a imala je "fanove" i u Srbiji, pojavila se nova igrica "Momo".

Srbobran Savić spasio devojčicu (VIDEO)

Avg 15, 2018
U toku turističke sezone, na Glavnom belocrkvanskom jezeru o bezbednosti kupača brine se Spasilačka služba na vodi. U jeku turističke sezone dešavaju se incidenti, ali, na svu sreću, do sada nije bilo nesrećnih slučajeva na našem jezeru.

Odlična organizacija turnira u basketu "3 na 3"

Avg 15, 2018
Međunarodni Dan mladih obeležava se, po odluci Ujedinjenih Nacija od 2006. godine, svakog 12. avgusta. Tim povodom u Beloj Crkvi održan je turnir u basketu „3 na 3“, na inicijativu mladih, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva.
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31