eBelaCrkva
eBelaCrkva

eBelaCrkva

Udruženje odgajivača ukrasnih životinja "Gološijan" iz Bele Crkve organizovalo je prvu međunarodnu i četvrtu međugradsku izložbu ukrasnih životinja.

Pogledajte promotivni film Policijske uprave Pančevo o Savetovalištu za bezbednost, jedinom te vrste u zemlji.

Prva, svečana promocija ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Pegaz" u kategoriji kratkih priča, knjige "Valovi uzaludnosti" autora Zorana Bara, održana je u prepunoj sali čitaonice Narodne biblioteke u Beloj Crkvi.

U okviru održavanja putne infrastrukture u opštini Bela Crkva, u toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u gradu i naseljenim mestima.

Prva sredstva iz IPARD programa za ruralni razvoj biće usmerena na nabavku novih traktora i mehanizacije. Poljoprivrednici prve konkurse mogu da očekuju do kraja decembra.

Prvi tim FK „BAK“ jesenji deo prvenstva u prvoj Južnobanatskoj ligi završio je na prvom mestu. Omladinska ekipa izborila je plasman među najboljih šest u kvalitetnoj ligi Vojvodine, a petlići su na Međunarodnom turniru u Aradu osvojili 4. mesto u konkurenciji 12 ekipa i ovog vikenda će započeti novi ciklus takmičenja u Mini Maksi ligi.

Centar za kulturu Bela Crkva pod pokroviteljstvom SO objavio je monografiju “Bela Crkva tri veka”, a njena promocija je održana u čitaonici Narodne biblioteke.

Crkva u Kusiću jedna je od najstarijih srpsko-pravoslavnih sakralnih objekata u jugoistočnom Banatu. Meštani Kusića pripremaju se da na svečan i dostojanstven način obeleže jubilej.