eBelaCrkva
eBelaCrkva

eBelaCrkva

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije, za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera.

Sve prepreke na putu ka sredstvima iz evropskih fondova za agrar su otklonjene i našim poljoprivrednicima bi prve pare mogle da stignu do kraja godine.

U trodnevnoj poseti Beloj Crkvi nalazi se delegacija regiona Hradec Kralove iz Češke Republike sa kojom postoji izuzetna saradnja. Osmočlanu delegaciju na čijem je čelu načelnik regiona dr Jirši Šćepan primili su predsednik SO Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević. U razgovorima je učestvovao i Igor Knežević direktor regionalne razvojne agencije Južni Banat, a glavna tema sastanka bila je upoznavanje sa turističkim potencijalima i mogućnosti saradnje u toj oblasti.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za veterinu ovaveštavaju građane da su preduzete mere u cilju sprečavanja širenja AKS na teritoriji naše zemlje, zbog novonastale situacije i pojave Afričke Kuge Svinja (AKS) u susednoj Rumuniji.

Kancelarija za mlade će unaprediti rad zahvaljujući sredstvima koja su odobrena po projektima. Jedan projekat će realizovati samo KZM, a drugi će biti realizovan u saradnji sa Tehničkom školom “Sava munćan”.

Brojne grupe školaraca u okviru ekskurzija posetile su Belu Crkvu poslednjih nekoliko nedelja. Minulog vikenda ovde su bili i gosti iz Ferijalnog saveza Smedereva, Smederevske Palanke i Novih Banovaca.oba.

Devetoro učesnika- vajara od Japana, Meksika, Poljske pa do Beograda učestvovalo je na 12.vajarskoj koloniji u Jasenovu, na plaži gat neposredno uz park skulptura u kom se dela trajno izlažu bez obzira na činjenicu da Karaš često plavi taj deo.

Vojvođanski policijski sindikat, u cilju unapređenja službe, svim nadležnim državnim organima uputio je predlog za nabavku narko test uređaja, čijom primenom bi se direktno uticalo na povećanje bezbednosti građana i na suzbijaje narkomanije.