Članci poređani po datumu: Ponedeljak, 04 Juni 2018

Veoma borbeno i uzbidljivo četvrto kolo Banatske lige jug u šahu za 2018. godinu odigrano je u nedelju 3. juna.


Prema očekivanju, najzanimljivije  je bilo u mečevima vodećih ekipa – ŠK Bora Kostić Vršac i ŠK Banatsko Novo Selo  koje su ostvarile rezultatski istovetne pobede i zadržale dve vodeće pozicije na tabeli. 

Ipak njihove pobede su bile itekako teško postignute i minimalnim rezultatom, jer su igrali sa kvalitetnim protivničkim sastavima (ŠK PAŠK Pančevo je gostovao u Vršcu a ŠK „Unirea“ Ritiševo u banatskom Novom Selu)   koji su u donjem delu tabele i borili su se svom snagom da uknjiže neki meč bod ako bude prilike.  

U četvrtom kolu Banatske lige jug u šahu za 2018. godinu postignuti su sledeći rezultati:

4 k. jug sah 2018 reyultati 4618

Tabela sada posle završenog četvrtog kola ima sledeći izgled:

tabela 4 kolo ban lige jug u sahu za 20184618 vs

Opširnije o rezultatima 4. kola Banatske šahovske lige Jug možete pročitati: OVDE

U narednom, petom i poslednjem kolu u ovom proletnje – letnjem delu Banatske lige, koje je na programu sledećeg vikenda , 10.06.2018

5.1 ŠK Bela Crkva – ŠK Radnički Kovin
5.2 ŠK Unirea Ritiševo – ŠK Alibunar
5.3 ŠK PAŠK Pančevo – ŠK Bora Ivkov Banatsko Novo Selo
5.4 ŠK Banatski Karlovac  – ŠK Bora Kostić Vršac :
5.5 ŠK Kovačica  – ŠK Sloga Plandište

Objavljeno u Vesti

Ukupno 71 gimnazija u Srbiji izrazila je želju da otvori specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo, među njima je i “Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola” kojoj je odobreno odeljenje sa 20 učenika.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 04 Juni 2018 09:58

Internacionalni Kamp mladih u Rumuniji

Na osnovu bogate i plodonosne saradnje sa državnim institucijama u Rumuniji, članovi Škole plus imali su posebnu priliku da učestvuju na dvodnevnom Internacionalnom Kampu mladih u Rumuniji, u planinskom odmaralištu Raul Alb.

Objavljeno u Vesti

Na državnom prvenstvu u disciplinama snage održanom u Pančevu, Sava Vasiljevski je osvojio 1. mesto u kategoriji Master do 83 kilograma i proglašen za najboljeg veterana. Na takmičenju je učestvovalo 120 dizača tegova, od kojih je bilo čak 28 žena.

Objavljeno u Vesti