Članci poređani po datumu: Ponedeljak, 14 Maj 2018

Muzej u Beloj Crkvi u sredu 16. maja, organizuje izložbu "SAGA IZ RAVNICE" slike i crteži Vasilija Dolovačkog .

Objavljeno u Vesti

Mihailo Gašić, četrnaestogodišnjak koji živi u Beogradu i koji je svom klubu PK „11. april“ doneo brojna priznanja, proplivao je sa 3,5 godine u školi plivanja VK „Jezero“ a i danas rado dolazi da trenira sa svojim prvim trenerom Darganom Milojevićem. Član je kadetske reprezentacije Srbije i kadetske reprezentacije Beograda. Krajnji cilj mu je učešće na Olimpijskim igrama.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 14 Maj 2018 10:43

U Kusiću otvoren renoviran Spomen dom

Projekat “Čuvari tradicije” koji je finansiran iz IPA Međuregionalnog programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija realizuju Opština Svinice kao nosilac projekta i partneri, opština Bela Crkva i Udruženje “Tomilend” iz Moldve Nove iz Rumunije. U okviru projekta održana je konferencija povodom otvaranja rekonstruisanog Spomen doma u Kusiću u kojoj su učestvovali projektni timovi i predsednici opština i udruženja.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 14 Maj 2018 10:40

Kros RTS-a u opštini Bela Crkva

Ministar prosvete Mladen Šarčević dao je znak za početak Krosa RTS-a “Kroz Srbiju”. Na stadionu u Beloj Crkvi učestvovalo je 350 učenika osnovnih i srednjih škola. Među osnovnim školama najbolje rezultate ostvarili su učenici Oš“Žarko Zrenjanin“, a u konkurenciji srednjih škola Tš „Sava Munćan“.

Učenici iz sedam osnovnih i dve srednje škole u organizaciji Sportskog saveza opštine učestvovali su na najvećoj atletskoj manifestaciji. Najbrži učenici uglavnom su zadržali 1. mesto kao i prethodnih godina. Tako je Marko Koci, učenik 8. razreda Oš „Žarko Zrenjanin“ sedmi put za redom bio najbrži u svojoj generaciji.

kros mladići

Saša Simić učenik 4. razreda Tš “Sava Munćan“ osvojio je po peti put 1. mesto na krosu, a vlasnik je i dve bronzane medalje i ima poruku za svoje vršnjake.

- Malo se mladih danas bavi sportom, cigarete i kafići su im draži. Mislim da bi trebali drugačije da razmišljaju jer im bavljenje sportom omogućava duži i lepši život, tvrdi Saša.
Najbrža u konkurenciji četvrtih razreda srednjih škola bila je Anđela Negrojević, i na taj način doprinela da u ekipnom plasmanu Tš „Sava Munćan“ i ove godine bude uspešnija na krosu od „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

kros cure

- Organizacija krosa bila je odlična, nastavnici i profesori zadovoljni su koliko i ja. Među takmičarima je vladalo lepo raspoloženje bez obzira na napor. Da se sportom treba baviti pokazali su ne samo učesnici, nego i svi koji su došli da ih bodre, jer su tribine bile prepune, istakao je Marko Lazarević član opštinskog veća za sport i omladinu.

kros klinci

Objavljeno u Vesti

Pokrajinski sekretarijat  za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i proizvodnju i preradu pečuraka na teritoriji APV U 2018. godini.


Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utrvđuju se u iznosu od 50 - 60% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost.

Rok za prijavu je 15.06.2018. godine. 

Dodatne informacije mogu se dobiti putem broja telefona 021/456-267 od 10 do 14 časova.

Više o konkursu možete saznati: OVDE

Objavljeno u Vesti